uk flag

Dirigent Juliette Janssens en de EuroPacemakers

Juliette Band

Leden en dirigent samen bepalen niveau en kwaliteit van het koor. In 2010 heeft het Eurokoor, dat in 1997 werd opgericht, gekozen voor een op het conservatorium geschoolde dirigent. Sinds medio 2017 is dat Juliette Janssens. De dirigenten hebben gewerkt aan een geleidelijke verhoging van de zangprestaties, zonder afbreuk te doen aan het plezier in zingen.

Van meet af aan heeft het Eurokoor kunnen beschikken over een eigen band. Er gaat, in de beleving van het koor, niets boven optreden onder begeleiding van levende muziek.
De EuroPacemakers bestaan sinds 1997. Ook deze formatie maakt een groei door. De oorspronkelijke samenstelling maakte geleidelijk aan plaats voor (free lance) beroepsmusici. De band repeteert met enige regelmaat samen met het koor. Meestal zijn de EuroPacemakers volledig aanwezig bij een concert, maar een enkele keer blijft de begeleiding beperkt tot piano-keyboard.

Juliette Janssens websiteJuliette Janssens (1993), geboren in Almelo, speelt sinds haar vierde viool en heeft daarnaast tijdens haar jeugd piano- en zanglessen gevolgd. Ze is aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede opgeleid tot docent muziek en heeft een vrije minor gedaan aan het Conservatorium in Malmö, waar zij onder andere lessen in orkest- en koordirectie volgde. Ze dirigeerde verscheidene jeugdkoren en gaf viool- en pianoles. Momenteel is zij muziekdocent op een middelbare school, waar ze jongeren de kracht en schoonheid van het samen musiceren wil laten ontdekken en ervaren. Met deze missie staat Juliette ook voor het Eurokoor en stimuleert zij wekelijks het plezier van het samen zingen op niveau.

Het jubileumconcert in mei 2017 was haar debuut als invaller voor de vertrekkende dirigent. Het gezamenlijk optreden met het Deense koor Øre-Sound voor een uitverkocht theater Ins Blau was een succes.

Hanneke Tijdelijke fotoHanneke Hommes (1993) groeide op in een muzikaal gezin en rondde haar bachelor Docent Muziek af in 2016. 

Op zevenjarige leeftijd begon ze in het Nationaal Kinderkoor, waar ze projecten zong met gerenommeerde dirigenten, waaeonder Bernard Haitink en Sir Simon Rattle en orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Op haar zestiende stroomde ze door naar het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, waar ze vandaag de dag nog steeds in zingt.
Ook is ze als docent verbonden aan de Nationale Koren, waar ze solfège- en repertoirelessen geeft aan het Nationaal Jongenskoor en Nationaal Kinderkoor. Ze maakte deel uit van professionele projectkoren, zoals Meesters&Gezellen en het Kurt Thomas Kamerkoor. 

Sinds 2012 is Hanneke actief als begeleider van popkoren en sinds 2018 speelt ze met veel plezier bij het Eurokoor!

Niels DuindamNiels Duindam (1984), de stuwende motor van de EuroPacemakers, is slagwerk- en drumdocent, verbonden aan de Muziekschool Bollenstreek. Hij is ook actief in de weer met een aantal muziekverenigingen. Hij drumt daarnaast in 'The New Symphonic Experience', het begeleidingsorkest van pianist Jan Vayne, en is als sessiemuzikant regelmatig in de studio te vinden voor o.a. Glossy Jesus.

Niels studeerde pop/sessie drums aan het conservatorium Alkmaar. Hij kreeg daar les van onder anderen Mark Eshuijs (Margriet Eshuijs Band, musicals 'Les Miserables' en 'Elisabeth'), Freek Kroon (musicals 'Tarzan' en 'The Lion King'), Ton Dijkman (Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis) en Joost Kroon (New Cool Collective, Candy Dulfer).

Niels speelde samen met Candy Dulfer, Bert Heerink, Bastiaan Ragas en hij was de drummer van bluesband Big Blind. Momenteel speelt Niels in de feelgood-folk band Harmony Glen.

Kees SchuitKees Schuit (1962) is ruim 30 jaar actief bezig met muziek maken, waarvan sinds 2000 als basgitarist bij de EuroPacemakers. Dat doet hij met veel plezier. Ooit begon hij met gitaar, maar al na een jaar werd het basgitaar.

Kees speelde in veel formaties, met als hoogtepunt een Nederlandse theatertour van ruim twee jaar met singer/songwriter Paul Kuijt (Nederlands repertoire). Ongeveer 10 jaar maakte hij deel uit van de succesvolle Roxy Music tribute band Remake-Remodel.

Momenteel speelt hij met (voormalig EuroPacemaker-drummer) Léon Elias in de wereldmuziek-formatie Muzquitos. Voorts is Kees actief met sessiewerk.

GitaarOp de middelbare school kreeg Nick een gitaar in zijn handen geduwd en sindsdien speelde hij in talloze bandjes en projecten. Tijdens zijn conservatoriumstudie in Den Haag besloot hij om van zijn passie zijn beroep te maken. Naast zijn werkzaamheden als muziekdocent in het primair onderwijs, speelt hij in meerdere (cover)bands en is hij actief als componist voor media.

 

Onze nieuwe geluidstechnicus is geworden Mart van der Vlugt.

nadere informatie volgt nog