uk flag

Dirigent Juliette Janssens en de EuroPacemakers

Juliette Band

Leden en dirigent samen bepalen niveau en kwaliteit van het koor. In 2010 heeft het Eurokoor, dat in 1997 werd opgericht, gekozen voor een op het conservatorium geschoolde dirigent. Sinds medio 2017 is dat Juliette Janssens. De dirigenten hebben gewerkt aan een geleidelijke verhoging van de zangprestaties, zonder afbreuk te doen aan het plezier in zingen.

Van meet af aan heeft het Eurokoor kunnen beschikken over een eigen band. Er gaat, in de beleving van het koor, niets boven optreden onder begeleiding van levende muziek.
De EuroPacemakers bestaan sinds 1997. Ook deze formatie maakt een groei door. De oorspronkelijke samenstelling maakte geleidelijk aan plaats voor (free lance) beroepsmusici. De band repeteert met enige regelmaat samen met het koor. Meestal zijn de EuroPacemakers volledig aanwezig bij een concert, maar een enkele keer blijft de begeleiding beperkt tot piano-keyboard.

Haldor DoekesIn juni 2011 studeert Haldor Doekes (1984) aan het Rotterdams Conservatorium Codarts af als docent muziek, met de specialisaties bandcoaching en ensemblebegeleiding. Hij heeft dan al bijna anderhalf jaar ervaring bij diverse bands, waaronder soulband Capital S. Ook is hij muzikaal leider geweest van enkele musicalproducties van Sanctus Virgilius (Rent – 2010, Spring Awakening – 2013 en Cabaret – 2015) en van Musicalgroep Rits (Once Upon a Mattress – 2012).
Haldor geeft privé (bas)gitaar- en muziektheorieles. Op aanvraag schrijft hij arrangementen voor koren (zoals jazzkoor Vocalzz), grote en minder grote bands, zoals de Phoenix Funk Foundation, en diverse ensembles.

Verder heeft Haldor een rijke ervaring als gitarist/bassist bij bands als Bang the Skillet en Juicy Rocks. Hij speelt in funkband Deksels!, 40’s-r&b-band Soraya & the King Size Papa’s, jazzband LaCassette en duo by reQuest.
Haldor is permanent in beweging op het gebied van (pop)muziek, theater en alles wat daar tussen ligt. In de EuroPacemakers onderscheidt hij zich als kleurrijk gitarist.