Niels DuindamNiels Duindam (1984), de stuwende motor van de EuroPacemakers, is slagwerk- en drumdocent, verbonden aan de Muziekschool Bollenstreek. Hij is ook actief in de weer met een aantal muziekverenigingen. Hij drumt daarnaast in 'The New Symphonic Experience', het begeleidingsorkest van pianist Jan Vayne, en is als sessiemuzikant regelmatig in de studio te vinden voor o.a. Glossy Jesus.

Niels studeerde pop/sessie drums aan het conservatorium Alkmaar. Hij kreeg daar les van onder anderen Mark Eshuijs (Margriet Eshuijs Band, musicals 'Les Miserables' en 'Elisabeth'), Freek Kroon (musicals 'Tarzan' en 'The Lion King'), Ton Dijkman (Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis) en Joost Kroon (New Cool Collective, Candy Dulfer).

Niels speelde samen met Candy Dulfer, Bert Heerink, Bastiaan Ragas en hij was de drummer van bluesband Big Blind. Momenteel speelt Niels in de feelgood-folk band Harmony Glen.