uk flag

Dirigent Juliette Janssens en de EuroPacemakers

Juliette Band

Leden en dirigent samen bepalen niveau en kwaliteit van het koor. In 2010 heeft het Eurokoor, dat in 1997 werd opgericht, gekozen voor een op het conservatorium geschoolde dirigent. Sinds medio 2017 is dat Juliette Janssens. De dirigenten hebben gewerkt aan een geleidelijke verhoging van de zangprestaties, zonder afbreuk te doen aan het plezier in zingen.

Van meet af aan heeft het Eurokoor kunnen beschikken over een eigen band. Er gaat, in de beleving van het koor, niets boven optreden onder begeleiding van levende muziek.
De EuroPacemakers bestaan sinds 1997. Ook deze formatie maakt een groei door. De oorspronkelijke samenstelling maakte geleidelijk aan plaats voor (free lance) beroepsmusici. De band repeteert met enige regelmaat samen met het koor. Meestal zijn de EuroPacemakers volledig aanwezig bij een concert, maar een enkele keer blijft de begeleiding beperkt tot piano-keyboard.

Hanneke Tijdelijke fotoHanneke Hommes (1993) groeide op in een muzikaal gezin en rondde haar bachelor Docent Muziek af in 2016. 

Op zevenjarige leeftijd begon ze in het Nationaal Kinderkoor, waar ze projecten zong met gerenommeerde dirigenten, waaeonder Bernard Haitink en Sir Simon Rattle en orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Op haar zestiende stroomde ze door naar het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, waar ze vandaag de dag nog steeds in zingt.
Ook is ze als docent verbonden aan de Nationale Koren, waar ze solf├Ęge- en repertoirelessen geeft aan het Nationaal Jongenskoor en Nationaal Kinderkoor. Ze maakte deel uit van professionele projectkoren, zoals Meesters&Gezellen en het Kurt Thomas Kamerkoor. 

Sinds 2012 is Hanneke actief als begeleider van popkoren en sinds 2018 speelt ze met veel plezier bij het Eurokoor!