uk flag

Dirigent Juliette Janssens en de EuroPacemakers

Juliette Band

Leden en dirigent samen bepalen niveau en kwaliteit van het koor. In 2010 heeft het Eurokoor, dat in 1997 werd opgericht, gekozen voor een op het conservatorium geschoolde dirigent. Sinds medio 2017 is dat Juliette Janssens. De dirigenten hebben gewerkt aan een geleidelijke verhoging van de zangprestaties, zonder afbreuk te doen aan het plezier in zingen.

Van meet af aan heeft het Eurokoor kunnen beschikken over een eigen band. Er gaat, in de beleving van het koor, niets boven optreden onder begeleiding van levende muziek.
De EuroPacemakers bestaan sinds 1997. Ook deze formatie maakt een groei door. De oorspronkelijke samenstelling maakte geleidelijk aan plaats voor (free lance) beroepsmusici. De band repeteert met enige regelmaat samen met het koor. Meestal zijn de EuroPacemakers volledig aanwezig bij een concert, maar een enkele keer blijft de begeleiding beperkt tot piano-keyboard.

Juliette Janssens websiteJuliette Janssens (1993), geboren in Almelo, speelt sinds haar vierde viool en heeft daarnaast tijdens haar jeugd piano- en zanglessen gevolgd. Ze is aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede opgeleid tot docent muziek en heeft een vrije minor gedaan aan het Conservatorium in Malmö, waar zij onder andere lessen in orkest- en koordirectie volgde. Ze dirigeerde verscheidene jeugdkoren en gaf viool- en pianoles. Momenteel is zij muziekdocent op een middelbare school, waar ze jongeren de kracht en schoonheid van het samen musiceren wil laten ontdekken en ervaren. Met deze missie staat Juliette ook voor het Eurokoor en stimuleert zij wekelijks het plezier van het samen zingen op niveau.

Het jubileumconcert in mei 2017 was haar debuut als invaller voor de vertrekkende dirigent. Het gezamenlijk optreden met het Deense koor Øre-Sound voor een uitverkocht theater Ins Blau was een succes.