Populaire songs

Puur plezier

Flyer logo en bolle tekst 188x128

Kerstoptredens 2018

Voor het concert op donderdag 13.12.2018 zijn de kaarten à €7,50 ook via de penningmeester te bestellen.

+ koffie/thee met wat lekkers, borrel achteraf en loterij met mooie prijzen.

EK Kerst Poster 13122018 WEBsmall

Zondag 16.12.2018

Kerstoptreden Leiden 2018 WEBsmall

Behalve in de schoolvakantieperioden repeteert het Eurokoor elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in een zaal van de 'Visser 't Hooft Scholengemeenschap' aan de Kagerstraat 1 te Leiden (tot 6 december 2018). Let op: de toegang tot de repetitieruimte - het gymloklaal - bevindt zich aan de zijkant van het schoolgebouw.

Donderdagavond 13 december nemen we afscheid van de zaal met een kerstconcert, ook leuk om bij te wonen.

Vanaf donderdag 10 januari 2019 repeteren we (ook van 20.00 tot 22.00 uur) op de nieuwe locatie, in het clubgebouw van KenG, J.C. de Rijpstraat 29, 2315 WE Leiden

Een aantal malen per jaar is de eigen band, de EuroPacemakers, erbij. Bij elke repetitie kun je een kijkje komen nemen en, als je dat wilt, meezingen met behulp van een gastenmap. Bevalt dat, dan kun je een mapje met informatie meekrijgen om thuis nog eens rustig door te nemen.

Na afloop van een repetitie met band is er veelal een 'borrel na'. Een mooie gelegenheid om even na te praten.

Lid worden

Iedereen is van harte welkom lid te worden, maar wij hanteren daarbij een leeftijdsgrens van 65 jaar.
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met onze  secretaris.

De kosten van het lidmaatschap bedragen 55,00 euro per kwartaal.

Stemmen

Het koor telt zes stemgroepen: bassen, tenoren, eerste en tweede alten, eerste en tweede sopranen. Elk nieuw lid wordt 'gestemd' door de dirigent. Zij beoordeelt in welke stemgroep je kunt worden ingedeeld. De indeling hangt af van je bereik (van hoe laag tot hoe hoog je kunt), maar vooral ook van je timbre, de kleur van je stem.

Je hoeft geen noten te kunnen lezen om lid te worden. Bij het stemmen word je gevraagd op een nulmetingformulier in te vullen welke ervaring je hebt met muziek, of je noten kunt lezen, etc. Aan de hand van je antwoorden word je ingedeeld op een 'KOEK-niveau' (kwaliteitopleiding Eurokoor). Alle koorleden zitten op een bepaald niveau. Van tijd tot tijd wordt bijscholing georganiseerd voor leden die een (hoger) niveau willen halen. Daarnaast zijn er, naar behoefte, zogenoemde 'stampsessies', extra repetities voor een stemgroep.
Verder kan elk koorlid thuis oefenen met oefen-cd's, ingezongen mp3's en met het muzikale computerprogramma Melody Assistant.