uk flag

Memorabele concerten in recente jaren

Elk jaar verzorgt het Eurokoor concerten, de ene keer in een zaal of theater, de andere keer op een verrassende locatie in de open lucht, meestal met de volledige band, soms met alleen begeleiding van piano-keyboard. Een enkele keer wordt het publiek verrast met een zogeheten flashmob: niet als zodanig herkenbare koorleden bevinden zich onder het publiek en op een afgesproken signaal klinkt muziek en begint een van hen te zingen. Een voor een vallen anderen bij, totdat iedereen erbij is betrokken. Het publiek is verrast, succes verzekerd.
De formatie waarmee het koor aantreedt, is niet altijd dezelfde, maar steeds van een flinke omvang. Het vaakst wordt opgetreden in Leiden en omstreken, maar met enige regelmaat presenteert het koor zich ver daarbuiten, tot in het buitenland toe.

Om je een indruk te geven volgt hieronder een overzicht van een aantal concerten uit recente jaren.

Zaterdagmiddag 7 mei 2016 concerteerden het Eurokoor uit Leiden en Øre-Sound uit Hørsholm, iets boven Kopenhagen, in theater Trommen (De Trommel) in Hørsholm. Beide koren brachten een selectie uit hun repertoire, twee liederen werden gezamenlijk ten gehore gebracht en de Nederlanders verrasten de Denen door de populaire song Kun for mig (Alleen voor mij) in het Deens te zingen. Het publiek reageerde enthousiast.

Hrsholm Eurokoor F Frans Neuman website 910x513

Hrsholm Compilatie

Dirigent, band en 50 koorleden vlogen of reisden per touringcar naar Kopenhagen. Daar werd de dag na aankomst besteed aan een rondtoer door de stad, individuele verkenning en een gezamenlijke maaltijd. Op de tweede dag volgde kennismaking met het Deense koor en werd er geoefend voor het optreden. 's Avonds werd er gefeest en verbroederd.

In mei 2017 wordt het Deense koor in Leiden verwacht. Ook daar zal gezamenlijk een concert worden gegeven. Het Eurokoor viert bij die gelegenheid zijn 20-jarig bestaan.