uk flag

Memorabele concerten in recente jaren

Elk jaar verzorgt het Eurokoor concerten, de ene keer in een zaal of theater, de andere keer op een verrassende locatie in de open lucht, meestal met de volledige band, soms met alleen begeleiding van piano-keyboard. Een enkele keer wordt het publiek verrast met een zogeheten flashmob: niet als zodanig herkenbare koorleden bevinden zich onder het publiek en op een afgesproken signaal klinkt muziek en begint een van hen te zingen. Een voor een vallen anderen bij, totdat iedereen erbij is betrokken. Het publiek is verrast, succes verzekerd.
De formatie waarmee het koor aantreedt, is niet altijd dezelfde, maar steeds van een flinke omvang. Het vaakst wordt opgetreden in Leiden en omstreken, maar met enige regelmaat presenteert het koor zich ver daarbuiten, tot in het buitenland toe.

Om je een indruk te geven volgt hieronder een overzicht van een aantal concerten uit recente jaren.

Elk jaar volgt op de langste dag een korte nacht, de Midzomernacht. Op 21 juni 2013 zette het Eurokoor de zonnewende luister bij met een optreden in de Leidse Hortus Botanicus. Bij aanvang was het nog licht, maar we eindigden in het schijnsel van de tropische plantenkas. Deze hortus is de oudste nog bestaande botanische tuin in Nederland, ingericht in 1590, kort na de stichting van de Leidse universiteit in 1575.

Hortus Botanicus Leiden 21juni2013 960x314 website